Hondenfluistering en boodschap


De naam is fictief, ivm privacy waarborging. 

Ik wordt gebeld met de vraag of ik aan de hond wil vragen of zijn leven nog levenswaardig is of dat euthanasie door hem gewenst is.

Zij begint meteen met vertellen

Ik ben moe zegt Plutia. Alles kost me meer energie dan vroeger. Niet zozeer ben ik lichamelijk moe maar meer geestelijk. Een gevoel van "ik leg me erbij neer" Oud worden is niet niets. Maar ik wil nog niet dood hoor, mochten mijn baasjes dat denken. Mensen denken dat heel snel, als het minder gaat met de hond om de hond uit zijn lijden te verlossen hem dood te laten gaan. Maar ik wil dat (nog) niet. Ik ben er nog en ben gewoon oud aan het worden. Ik wil op mijn eigen manier oud worden en dood gaan als het al zover is.

Mijn baasjes moeten vertrouwen hebben in mij en zichzelf dat ze niet tekort schieten als ze mij "laten".

  • Heb je pijn Plutia? Nee niet echt zegt zij. Het is meer vermoeid van binnen. Alsof ik geen energie genoeg heb.

Ik meen achter in je rug wat pijn te voelen bij je Plutia. Kan dat?

Mmmm, nou een beetje dan soms met opstaan. Maar dat is ook soms glad onder mijn voeten dan krijg ik niet goed houvast. Ja mijn spieren en gewrichten zijn niet meer zo soepel. Maar dat hoort ook bij het oud worden. Goh Plutia wat ben jij een wijze hond. Je voelt zo sterk.... (hij bloost en voelt zich trots) Ja, en ik wil echt nog niet gaan hoor! Ik wil het op mijn eigen manier doen. Ze mogen mij steunen met natuurlijke middelen die vindt mijn lichaam fijn. Een energie boost. Dat wil ik.

Jij weet goed wat je wilt he Plutia. (kniffel kniffel, ja, daar ben je oud en volwassen voor he) mij moet ook niemand betuttelen want dat is niets voor mij. Duidelijk Plutia. Jouw baasjes hebben gevraagd om met je te praten. Verder weet ik niets. J

Ja, zegt zij , dat weet ik. Vind ik mooi dat ze die moeite doen om mij te horen, via jou. Mijn baasjes zijn toppers, kanjers! LIEFFFF ZIJN ZE! Ze zorgen zo goed voor mij! Dat hebben ze altijd gedaan.

Wil jij verder nog wat zeggen Plutia wat op je hart ligt.... Uhhhhh, nee laat mij rustig oud worden. Ik ben mooi als ik oud wordt. En geef mij een energie boost.... Dan ga ik nog even mee op deze wereld. Ik laat het ze wel duidelijk weten als ik echt wil gaan en het mijn tijd is. Nu nog niet. De nieren en lever komen in mij op. Die voelen verzwakt. Hij glimpt. Het voelt alsof hij jullie voor een nieuwe uitdaging wil stellen.... Hij heeft een innerlijke glimlach. Hij wil nog samen met jullie van de oude dag genieten en zelf doodgaan.... Maar nu nog niet. Duidelijke boodschap. "ik wil dat zij mij en het levensproces vertrouwen, het niet zelf regelen. Ik weet dat ze dat moeilijk vinden, Misschien mijn vrouwtje nog het meest. Maar het is mijn leven en zo leren nog meer te vertrouwen dan ze nu al doen. Niet dood. Niet dood niet dood niet dood niet dood. Ik ben er nog niet aan toe. Ik wil een energieboost. Want ik voel me nog levenskrachtig genoeg. Mijn lichaam en geest mogen een oppepper. Ver ben ik heel gelukkig. Thuis is het fijn. En ik vind het ook heerlijk om in de natuur te zijn. Gewoon lekker frisse lucht opsnuiven, natuur op snuiven. Hoef niet veel te wandelen, gewoon lekker natuur lucht opsnuiven. Neem maar een dekentje voor me mee. Lekker knuffelen dan ook en samen genieten. Tijd vrij maken daarvoor.

Eeuwig ben ik er ook niet, alhoewel ik nooit zal weggaan als ik wegga. Mijn spirit is er altijd thuis waar ik nu woon. Die blijft. Ik wil nog genieten samen. Met elkaar. In het gras, bomen, groen en rust. Lekker water drinken (drinkt hij veel?) Mooi Plutia, wat je mij laat zien. Ik zal het ze zeggen. Een blauw- groene deken mee? Zodat je lekker warm hebt. Lekker snuffelen. Oh ja: en gekookte kip! (water rolt uit zijn mond) mmmmmm smikkelen. Beetje pens mag ook. Als eten bedoel je? Ja zegt hij. Zo papperige schijven. Lekker..... met warm water erover. Brood vind ik ook lekker. Met een krokant korstje... (het is echt een lekkerbek) knuffelen, op schoot, rust genieten, in het NU zijn. Samen zijn. Ooohhh dat maakt mij blij. Ik wil ook wel graag met de auto mee hoor naar het bos. Ik geniet van alle aandacht.  

Laat het een honden boodschap zijn voor ons allemaal. 

Hoe enorm tevreden met honden zijn, met weinig. 
                            
 Minder is niet altijd minder, minder is meer innerlijke rijkdom, vrede en geluk. 

Honden beleven de ouderdom, het ziek zijn, het naderend levenseinde heel anders dan wij mensen doen. Dat maakt deze prachtige hond (die liefdevol overgegaan is) duidelijk. Psychische zorg, liefdevolle psychische zorg is zalf voor de ziel van de zieke, soms ook oudere, of stervende hond. Er zijn veel mogelijkheden. Ook als u niet in de buurt woont. 


Ga terug naar diensten                                                      ga naar  Contact

All Rights reserved. 2012-2022. Helen(a) met honden |Colour of Dogs.  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Colour of Dogs. Helena Schmets.  in welke vorm dan ook. Contactgegevens:
Email:Colourofdogs @ gmail.com | tel: 0624109877 | diensten: ook online | Lokatie Eyserbos. (Z-L) 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.