Trauma 

Trauma geeft altijd een psychisch (onzichtbaar) letsel. Niet te zien, maar het is er wel. 
EMDR voor honden, Heart to Heart healing en de geadviseerde supplementen geven de hond de kans dit te helen. Nieuwe vreugde en nieuw vertrouwen is het gevolg!  

Een hond met een traumatische ervaring, groot of klein, nu of vroeger, heeft altijd psychische zorg nodig, geen training. Dat maakt het alleen maar groter en erger.  Liefdevolle Psychische zorg is wat deze hond nodig heeft. 

                                                  Hij heeft het al moeilijk genoeg!

Wat is trauma en wat doet het met de hond? 

Trauma betekent lichamelijke of psychische verwonding. Uiterlijk maar ook innerlijk. 

Een gebeurtenis kan voor de hond zo schokkend zijn, waardoor zonder hulp blijvende psychische,  gezondheids- en gedragsproblemen en schade kan ontstaan. 

Een operatie, narcose , een herplaatsing en verhuizing, afscheid van een vriendje of baasje, vechtpartij, alleen gelaten worden, straf, angst voor straf, training, niet zichzelf kunnen zijn, geboorte etc kan een traumatische ervaring zijn.  


Voor de hond is dat een beperking in zijn leven, hij is continu ingesteld op overleven. Want zolang het trauma niet geheeld is is het er nog. Hij leeft alsof het er in het NU nog echt is! Hij is voortdurend op zijn hoede. Dat is heel veel stress. Chronische stress verkort het leven van de hond. Door het ondergaan en meedragen van veel te veel stress wordt het lichaam uiteindelijk ziek. 

Hoe te herkennen?

PLOTSELINGE , onverklaarbare gedragsveranderingen en gezondheidsveranderingen duiden altijd op een lichamelijk en/of psychisch ongemak in de hond

 Misschien is er iets gebeurd wat voor de hond te spannend, onrustig, INGRIJPEND was waardoor hij zich niet meer veilig voelt en zijn zenuwstelsel (brein) overaktief reageert om hem/haar veilig te laten voelen. Ook al kan dat voor ons ongepast voelen, en hinderend zijn, voor de hond is heeft dit een belangrijke functie.  * dit werkt trouwens bij de hond precies hetzelfde als bij ons mensen*. Alleen goed psychische - hondse- zorg kan de hond hierbij helpen.

Dit kan ook - veel- langer geleden zijn. Het kan zich ook ophopen, waardoor iets wat onschuldig lijkt, opeens grote gevolgen heeft!

Heeft u het idee dat uw hond veranderd is na een gebeurtenis? 

Zit hij niet goed in zijn vel of heeft hij voortdurend allerlei gezondheidsklachten die niet willen overgaan?

Dan doet u er goed aan om contact met mij op te nemen.

Een goede lichamelijke en psychische gezondheid is de basis van probleemloos gedrag en een gelukkige hond

All Rights reserved. 2012-2022. Helen(a) met honden |Colour of Dogs.  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Colour of Dogs. Helena Schmets.  in welke vorm dan ook. Contactgegevens:
Email:Colourofdogs @ gmail.com | tel: 0624109877 | diensten: ook online | Lokatie Eyserbos. (Z-L) 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.