Castratie | sterilisatie of niet?

16-01-2022

We mensen zijn gewend vanuit het hoofd te bedenken, dat een probleem zo snel mogelijk opgelost moet worden.  Maar wat als we hierbij stappen overslaan? Want voordat er een echte goede oplossing komt, moet je eerst weten waarom en wat de oorzaak is, waardoor het probleem is ontstaan. Je kunt het  vergelijken met vocht in huis. Je kunt meteen het vocht bestrijden door met schimmelwerende verf het vocht en schimmel weg te verven. Maar het probleem ligt nog onder de verf. Het is er nog. 


Zo is het met alles wat wij als problemen ervaren met de hond. 

Castratie en sterilisatie wordt als de oplossing van veel problemen gezien. Het zou een oplossing moeten zijn voor uitvallen, agressie, weglopen, stress... en noem maar op. Maar wat als ik je vertel dat het geen oplossing is maar er voor de hond hele nieuwe problemen ontstaan? De dierenarts (die specialist is op lichamelijk gebied maar niet emotioneel en gedrag_) kan je dat niet vertellen.  De hond wel. 

Bij castratie bij een reu, worden de mannelijke hormonen bij hem weg genomen. Wat ben als man zonder mannelijke hormonen? Niet echt meer een man..... je mist de daadkracht, je mist de mannelijkheid. Zo ook de honden. Was de hond dominant, dan is dat altijd uit onzekerheid. Viel de hond uit? Dan gaf hem dat veiligheid. Want als hij zich veilig en zeker zou voelen zou hij dat niet doen.  Wanneer een hond onzeker is, en dat zijn op 1 hand na alle honden, zijn alle hormonen ontregeld! En dat lijdt tot stress. Stress lijdt tot uitvallen, rijden, (wat wij domineren noemen, maar dat niet is!) bijten, slaapproblemen en veel meer. 

Castratie verstoord de hormoonhuishouding enorm. En veel reuen worden na castratie door andere reuen en teven gezien als een teef. Zijn geur is ook vrouwelijker geworden. Door de hormoonverandering veranderd de spijsvertering. Hij krijgt meer honger en hij neemt sneller in gewicht toe. Zie maar een balans te vinden. DIEET EN LIGHT voer verhoogt de stress want het verzadigt niet!  Zijn onzekerheid neemt toe, zijn gezond zijn wordt minder (ook emotioneel!) en zijn zgn. dominantie of uitvallen (en zeker angst!) wordt groter. En hij is zijn mannelijkheid kwijt waar hij mee geboren is en zijn identiteit is.

Bij vrouwtjes eender. De baarmoeder, eileider de ovaria zijn de identiteit van de vrouw. De vrouw staat voor vruchtbaarheid. Want zonder de vrouw is er geen leven op aarde en nageslacht mogelijk. Wanneer een teefje uitvalt is dat geboren uit stress en onzekerheid. En ja ze kan last hebben van hormonen van haar menstruatie, of schijnzwangerschap. Het leven van een teefje is derhalve aan meer stress onderhevig dan bij de reuen. Een vrouwtjeshond kan alleen maar goed menstrueren (loops worden) als ze zich volkomen veilig voelt! Extra warmte op de buik doet ook haar goed! en rust. Ze voelt zich veilig als ze zich niet hoeft voort te planten als ze niet wilt. 

Wat dat betreft gelijk aan de mens.  Met sterilisatie | castratie bij het hondenvrouwtje wordt de hele hormoon huishouding en vrouw zijn verstoort. Er zijn heel natuurlijk middelen en mogelijkheden om de hormoonhuishouding van de teef goed in balans te houden, waardoor ze tot aan het einde van het leven gewoon , veilig, geliefd en volledig gezond en in tact vrouw mag en kan zijn. Haar periodes van vruchtbaar zijn horen er helemaal bij. 

Kortom; als het medisch niet noodzakelijk is, geen castratie en ook geen sterilisatie. Het wordt veelal door fokkers verplicht gesteld om voortplanting te voorkomen. Weet dat incontinentie een gevolg kan zijn van dergelijke vroegtijdige ingreep. Weet dat de hond, zowel de mannetjes als de vrouwtje hond nooit tot een volwassen hormonale ontwikkeling komen in het leven kan komen, wanneer dat voor de rijpheid afgenomen wordt. 

Note Chemische castratie, of castratie chip  kent veel bijwerkingen, die niet altijd bekend zijn en ontkend worden. Na de uitwerking hiervan ontstaat vaak diabetes, en nierproblemen en AGRESSIE!. En de hond is helemaal uit zijn hormonale balans. Niet doen is mijn advies. Zoek de oorzaken en pak die aan! 

Advies: zoveel mogelijk stress vrij leven met de hond. Ondersteunen met natuurlijke middelen en energetische supplementen. Mogelijke geboorte en andere emotioneel trauma  helpen te genezen. zodat de hond kan blijven en zijn wie is en wij totaal van elkaars leven  kunnen genieten!
All Rights reserved. 2012-2022. Helen(a) met honden |Colour of Dogs.  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Colour of Dogs. Helena Schmets.  in welke vorm dan ook. Contactgegevens:
Email:Colourofdogs @ gmail.com | tel: 0624109877 | diensten: ook online | Lokatie Eyserbos. (Z-L) 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.