Kan uw hond u bereiken of krijgt hij de bezet toon?

16-01-2022

Wij mensen zijn druk en ons leven is gevuld met verplichtingen en vaak rare gedachten van wat moet, mag en niet moet en niet mag. Wat als we dit eens kunnen laat gaan? Moeilijk? 

Ja en nee. Ja, want het voelt bijna alsof het tegen de natuur in gaat. Het voelt gek genoeg zo natuurlijk en normaal  aldat moeten en niet moeten.. voelen en niet voelen. Alsof we iets fout doen om de hond gewoon lief te hebben zoals we een ander en ons zelf liefhebben.  

En daar zit de clue. Want dat het openlijk liefhebben van de hond als een soort van verbodenm of hoort niet liefde voelt,  (want ik moet de baas zijn!) is niet natuurlijk, het is van het hart vandaan.  Ons hart en ook  het hart van de hond wordt daar niet blij van. 

Wanneer we dit alles kunnen laten varen en ons gewoon richten op wat we in ons hart voelen en daar uiting aan geven, zijn we 1 met de hond. Dat doet de hond ook, zijn emoties en liefde uiten. Tenminste wanneer we het hem niet afleren en  verbieden. Want eerlijk is eerlijk, we hebben geleerd dat buitensporige gedrag (vaak blijdschap en andere emoties) van de hond niet leuk te vinden en af te leren.  Wat we doen is niet alleen het gedrag fatsoeneren, maar we leren de hond af een emotie te voelen. En zich onveilig te voelen.  Blijdschap bijvoorbeeld of verdriet. En het moet er toch uit. Want de emotie is niet weg, die wordt alleen maar onderdrukt. En hierdoor ontstaan andere problemen zoals angst, allergische reacties etc.  Dat wat de hond moet gaan doen en aanpassen en onderdrukken om zich veilig en geliefd te gaan voelen wordt een regelrechte aanval op zijn immuunsysteem.  


Wat helpt is , samen met de hond een gat in de lucht springen van blijdschap onze vreugde en liefde voor hem uiten door te bij wijze van uit te schreeuwen en samen te blaffen en te huilen met de hond. Wat als we onze schreeuw van liefde voor de hond en gewoon knuffelen en kussen waar, hoe en hoelang we willen volgen...  Wat als we ons niets van andere meningen aantrekkken over wat gepast is en niet gepast is...Wat als we daarboven staan...En alleen maar kijken wat de hond fijn vind en wat niet

Wat als het allemaal niet waar is wat er over honden vertelt wordt. Wat als de hond het ALLERLIEFSTE EN MEEST VREEDZAME WEZEN TER WERELD IS? 

Een hond wil alleen maar liefhebben, samen gewoon gezellig zijn, slapen wanneer hij moe is, zoveel eten als hij nodig heeft. Wat als de hond van jouw kusjes geniet er meer van wil en om vraagt,  of er misschien aan moet wennen? of aan de geur? haha. 

Heerlijk toch ! Het kan allemaal. Dag training, dag regels... gewoon liefhebben... liefde delen. 

De hond wordt er alleen maar blij van... want je bent ONLINE! MET JE HART. 

Wat zegt jou hond? is je hart ONLINE OF OFFLINE? 


GAUW ONLINE ZOU IK ZEGGEN! 

All Rights reserved. 2012-2022. Helen(a) met honden |Colour of Dogs.  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Colour of Dogs. Helena Schmets.  in welke vorm dan ook. Contactgegevens:
Email:Colourofdogs @ gmail.com | tel: 0624109877 | diensten: ook online | Lokatie Eyserbos. (Z-L) 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.