GEEF JE  HOND OOK EEN STEM

EEN NIEUWE START EN NIEUW LEVEN 

HERPLAATSTE HONDEN

Wij willen vaak veel te snel met een herplaatste hond. Sommige honden hebben nog geen behoefte aan toenadering of spelen. Sommige honden willen alleen maar slapen. Dat is oké. Leer zijn lichaamstaal en zijn kalmerende signalen kennen. Hiermee vergroot je de veiligheid van je nieuwe hond. 

Herplaatste honden hebben de grootst mogelijke behoefte aan veiligheid en het opbouwen van nieuw vertrouwen. De honden overkomt een herplaatsing en ze weten niet of ze op het nieuwe adres wel kunnen blijven of misschien toch weer als een donderslag bij heldere hemel weg moeten. Om die reden kunnen ze weglopen, zich niet hechten, zich niet verbinden. Het is veiliger alleen. 

Om die reden kunnen ze ook huilen of slopen uit angst bij het alleen zijn. Er zit diep verdriet.  Training helpt de hond hier NIET bij. Hij krijgt alleen maar meer het gevoel dat hij moet voldoen om braaf te zijn. Dat is stress toename. 

Waar hij mee geholpen is jouw onvoorwaardelijke liefde en goed leren luisteren naar zijn behoeften. Hem een stem geven en hem keuzes laten maken. Door dat te doen krijgt deze hond weer een beetje controle, en dus vertrouwen, in zijn leven terug. 

Het maakt daarbij niet uit of hij herplaatst is uit een liefdevolle omgeving of gered is van straat. Ook de straat was zijn thuis. Daar kon hij doen wat hij wilde en wat hij zijn eigen baas over zijn leven. Hij was vrij.

Het kost de hond veel spanning om dit te moeten inleveren. Door hem daarin tegemoet te komen creëer je een sterke verbondenheid en kan de hond opnieuw zijn geluk vinden samen met zijn nieuwe familie. Hij/zij komt niet voor niets bij jou. Hechting, vertrouwen, veiligheid heeft tijd nodig. Soms jaren en is een prachtig proces. 


om in mijn nieuwe thuis te wennen moet ik niet gehoorzamen maar thuiskomen bij mezelf.

All Rights reserved. 1997-2022. Colour of Dogs  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Marleen Schmets gebruikt worden  in welke vorm dan ook. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.