Mijn visie

De hond verdient de allerbeste zorg. Wij zouden meer naar hem moeten luisteren en hem de vrijheid moeten geven om te zijn wie hij is. 

De hond is meer dan zijn gedrag

Hij kent een rijk emotioneel leven wat niet gezien en erkend wordt. Dat maakt hem eenzaam tussen mensen en dat terwijl hij zoveel liefde geeft. Dat is niet eerlijk en daar kunnen we heel gemakkelijk iets aan doen. HEART TO HEART


Mijn visie en ervaring


Mensen denken teveel alleen in zwart- wit.

De hond luistert of hij luister niet. Hij is dominant of onderdanig. Hij is lief of stout. Hij gaat mee op vakantie of naar een pension. Zo zwart wit is het niet.

Mensen "moeten" leren anders naar de hond te kijken. Dat willen de honden voor een beter leven. Want de hond reageert op pijn, op verdriet, op onbegrip in zijn omgeving, op verlies, met zijn gedrag, en ook wanneer het vertrouwen door de mens geschaad is lijdt hij daaronder..

Het is te kort door de bocht en doet zeer onrecht aan de hond door alleen zijn gedrag te zien. Hij is geen product, geen machine die je kunt besturen en instellen, hij leeft, hij heeft emoties, hij heeft emotionele lichamelijke en zielepijn en vreugde. Voor hem is vertrouwen nog veel belangrijker dan voor ons.

Ziekte en gedragsproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer onderliggende emoties genezen!


All Rights reserved. 1997-2022. Colour of Dogs  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Marleen Schmets gebruikt worden  in welke vorm dan ook. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.